PRIHAJAJOČA PREDAVANJA

Vas zanimajo vizionarske ideje, alternativne razlage in odkritja na mejah znanosti, a do sedaj niste imeli časa, da bi se orientirali v poplavi dvomljivih vsebin in našli 

verodostojne informacije

 

Soočite se z najbolj provokativnimi temami skozi 

transparentna, preverjena dejstva in znanstven

zdravorazumski pristop. Poglejte na svet s svežimi očmi. 

 

Opolnomočite se z naprednimi vsebinami za čas, ki prihaja. 

 

Zakaj bi morala biti znanost tako nedostopna in 

ezoterika tako meglena

 

Cilj predavanj je razumljivo predstaviti in približati splošni javnosti prelomna nova odkritja, abstraktne znanstvene teorije ter demistificirati zavite metafizične trditve.

 

TEMATSKI SKLOPI PREDAVANJ

VZORCI

VESOLJA

SKRIVNOSTI

ZGODOVINE

NA MEJAH

ZNANOSTI

UFOLOGIJA IN

EKSOPOLITIKA

FENOMENI

ZAVESTI

SIMBOLI

NARAVE

TRENUTNO SO MOŽNA NASLEDNJA PREDAVANJA:

Vzorci vesolja, skrivnosti zgodovine

SVETA GEOMETRIJA NAŠIH PREDNIKOV

V predavanju predstavim osnove svete geometrije v teoriji in praksi s poudarkom na primerih iz slovenske dediščine. Geometrija je jezik vesolja oblik in tudi naši predniki so intuitivno ali pa celo zavestno uporabljali geometrične »urejevalne« principe in se na ta način usklajevali z naravo in njenimi silami v praktičnih opravilih kot tudi v iskanju transcendentne izkušnje.

Naši predniki staro(naravo)verci so poznali. trojno zgradbo vesolja in videli bomo kako se je takšno dojemanje sveta preslikalo v »tročanstvo« - način življenja, ki je urejalo in harmoniziralo naravne sile skozi število tri. Predstavljeni bodo izjemni konkretni primeri naravoverske uporabe svete geometrije v praksi. Vabljeni na edinstveno predavanje sinteze najnovejših spoznanj v znanosti in modrosti naših lastnih prednikov.

Skrivnosti zgodovine

POZABLJENA MEGALITSKA

CIVILIZACIJA

Namen predavanja je predstaviti širšo sliko trenutnega vedenja o človeški preteklosti od obdobja ob koncu ledene dobe s poudarki na megalitskih kulturah. Spoznali bomo megalitsko najdišče Göbekli Tepe v Turčiji, ki je uradno datirano na starost 12 000 let in na novo piše zgodovino človeške civilizacije. Presenetljiva razširjenost megalitskih templjev in postavitev po svetu, sorodni principi gradnje, neverjetno podobni koncepti v mitologijah, ikonografskih vsebinah in verovanjih nam nemara kažejo, da je tudi svet davnih tisočletij deloval kot celota.

Skrivnosti zgodovine

ZRCALA NEBA: HIPOTEZA O KOZMIČNEM URBANIZMU MEGALITSKIH CIVILIZACIJ SVETA

Gotovo ste že slišali za teorijo, da so tri piramide v Gizi s svojo postavitvijo v prostor in velikostjo “zrcalna” podoba treh zvezd Orionovega pasu. Korelacijo je odkril v Egiptu rojeni belgijski inženir Robert Bauval in močno razburkal tedanjo egiptološko srenjo. Od tega je danes preteklo že več kot 20 let. V predavanju se poglobimo v dokazno gradivo in kritično ovrednotimo Bauvalovo-Hancockovo “zvezdno karto v Gizi" ter predstavimo še druge možne zvezdne karte na različnih lokacijah po svetu. Ali so različne, v prostoru in času nepovezane kulture, resnično prakticirale nekakšen kozmični urbanizem in s tem na velikopotezen način udejanjale še danes znano antično misel: Kakor v nebesih tako na zemlji …?

Vzorci vesolja - krovno predavanje

VZORCI NARAVE V

ČLOVEKU IN VESOLJU

Namen predavanja je odstreti osnovne oblikotvorne principe po katerih narava gradi in oblikuje svoje oblike. Te oblike so številni značilni vzorci, ki se ponavljajo na vseh nivojih univerzuma od kozmične do atomske ravni. So nekakšne "strukturne konstante". Spoznali bomo naslednje principe: valovanje, repeticija, geometričnost, fraktalnost, aksiomatika in dualnost ter naslednje konkretne vzorce narave: osnovni geometrijski liki, spirale, zlati rez, fibonnacijeva serija števil, viličenje, torus in “jin jang” simbol.

V pripravi je seminar Vzorci narave v človeku in vesolju sestavljen iz desetih predavanj v katerih podrobno obdelamo omenjene oblikotvorne principe in vzorce.

Vzorci vesolja

GEOMETRIČNO VESOLJE

Namen predavanja je uvod v teorijo in prakso svete geometrije. Znanje o geometriji je del človeške izkušnje že vse od časov graditeljev prvih templjev in mest. Stare civilizacije so spoznavale, da sta geometrija in matematika najbolj primerna jezika s katerim lahko opisujemo naravo našega sveta. Sveta geometrija je metafora vesoljnega reda, je pogled na svet v katerem številom in proporcom pripisujemo poseben pomen. Hkrati je sveta geometrija disciplina meditativnega risanja geometričnih risb s katerim poustvarjamo zakone stvarstva in življenja. 

Na mejah znanosti

IMAGINACIJA IN ZNANOST

Kaj imajo skupnega prajuha, veliki pok in črvina? Vse to so metaforični izrazi s katerimi so znanstveniki na ustvarjalen način nazorno poimenovali težko dojemljive fenomene na področju svojih strok … Namen predavanja je predstaviti vlogo imaginacije oz. ustvarjalnega mišljenja na področju znanosti. Slednja običajno napreduje skozi empirično opazovanje narave, zbiranje podatkov ter logično sklepanje, pretežno torej skozi procese konvergentnega mišljenja. Vlogo imaginacije pa povezujemo bolj z umetniškimi praksami, slikarstvom, pisateljevanjem ali oglaševanjem. V resnici pa je imaginacija nepogrešljiva sposobnost vsakega znanstvenika ...

 
 
 
 
 

Nekaj predavanj, ki so se že zgodila v letu 2018 in 2019

18. 9. 2019 ob 18:00 - Idrija, mestna knjižnica 

"Sveta geometrija naših prednikov"

 

29. 3. 2019 ob 19:30 - Žalec, Eko muzej hmeljarstva 
"Sveta geometrija naših prednikov"

6. 2. 2019 ob 19:30 - Ljubljana, Knjižnica Šiška

"Vzorci narave"

30. 1. 2019 ob 19:00 - Ljubljana, Tobačna 5, Kreativni Center Poligon

1. EKSO BRIEFING (ufologija in eksopolitika)

16. 1. 2019 ob 19:00 - Knjižnica Dobre Polje

"Pozabljena megalitska civilizacija"

5. 12. 2018 ob 19:30 - Ljubljana, Knjižnica Fužine

"Pozabljena megalitska civilizacija" 3. ponovitev v Ljubljani

6. 11. 2018 ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska cesta 197

"ZRCALA NEBA - hipoteza o kozmičnem urbanizmu megalitskih civilizacij sveta" 

2. ponovitev v Ljubljani

22. 3. 2018 ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska 197 

"UVOD v VZORCE NARAVE in oblikotvorni princip VALOVANJE"

29. 3. 2018  ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska 197

"Oblikotvorna principa REPETICIJA in AKSIOMATIKA"

5. 4. 2018  ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska 197

"Oblikotvorni princip GEOMETRIČNOST in vzorec: OSNOVNI GEOMETRIJSKI LIKI"

12. 4. 2018 ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska 197

 "Oblikotvorni princip FRAKTALNOST"

19. 4. 2018  ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska 197

 "Oblikotvorni princip DUALNOST in vzorec "JIN JANG" SIMBOL"

26. 4. 2018  ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska 197

"Vzorec ZLATI REZ in FIBONACCIJEVA SERIJA ŠTEVIL"

10. 5. 2018 ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska 197

 "Vzorec SPIRALA"

17. 5. 2018  ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska 197

 "Vzorec VILIČENJE"

24.5. 2018 ob 19:00 - Ljubljana, Dunajska 197
 "Vzorec TORUS"

nem urbanizmu" megalitskih civilizacij sveta 

 
 
 

© 2017 by Luka Mancini. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now