top of page

Eksopolitika: definicija

Eksopolitika je logična preslikava politike na medplanetarni nivo, v galaktični kontekst.

Kaj je politika? Politika je usmerjanje človekove dejavnosti katerekoli vrste v določeni smeri. Temu rečemo tudi vodenje. Politika se ukvarja predvsem z urejanjem odnosev med ljudmi in med skupinami ljudi. Skupina ljudi je lahko država, mesto, občina, upokojenci, moški, ženske, zaposleni …

Koncept eksopolitike zahteva, da razširimo naš pogled saj pomeni urejanje odnosev med ljudmi in drugimi inteligentnimi, samozavedujočimi bitji oz. civilizacijami v vesolju. Eksopolitika je logična preslikava politike na medplanetarni nivo, v galaktični kontekst.

Utemeljitelj termina in koncepta eksopolitike je bil profesor ekonomije na prestižni univerzi Yale, futurist in avtor večih knjig Dr. Alfred Lambremont Webre, ki eksopolitiko definira kot študij zakonov, upravljanja in politike v vesolju.

Predpona ekso (zunanje) je že uveljavljena za indikacijo zunajzemeljskih pojavov tako imamo npr. eksobiologijo (astrobiologijo), kar je termin, ki označuje študij oblik zunajzemeljskega življenja.

Potreba po eksopolitiki, vznikne spontano (Sokolov) takoj, ko se zavemo obstoja zavedujočih se bitij, ki ne prihajajo z našega planeta, temveč od zunaj morda iz naše soseščine - planetov našega sončnega sistema in bližnjih zvezd. Ker imajo vsaka zavedujoča bitja svoje potrebe, strasti, interese in cilje, kar ima politične implikacije, je naloga eksopolitike preučevanje teh političnih implikacij.

Tako kot obstajajo na Zemlji različne politične stranke, ki sledijo svojim političnim agendam in jih družijo iste vrednote, tako lahko vpeljemo izraz eksopolitična “stranka” oz. skupina bitij, ki ima neko svojo eksopolitično agendo. Eksopolitika raziskuje in razvršča takšne skupine in s tem gradi eksopolitično sliko našega dela galaksije.

Eksopolitika je kot veda seveda še v povojih saj smo se v tej verziji civilizacije na Zemlji komaj zavedli prisotnosti zunajzemeljskih inteligenc in šele pred kratkih razvili tehnologijo za potovanja onkraj roba zemlje.

Eksopolitika je neke vrste logična nadgradnja vede o neznanih “letečih” pojavih, ki jo imenujemo “ufologija”. Slednja se ukvarja z dokumentiranjem primerov videnj neznanih letečih predmetov, njihovim razvrščanjem, iskanjem in meritvami sledov njihovih pristankov … natančnim izpraševanjem prič, z verifikacijo dokumentov, ki potrjujejo obstoj pojava NLP s strani vladnih agencij oz. političnih garnitur … Po desetletjih raziskav resnih raziskovalcev, po pričevanjih uglednih posameznikov z vrhov obveščevalnih agencij, vojske, korporacij in vlad v ZDA, Veliki Britaniji, Rusiji, Mehiki, Franciji ..., po ogromni količini dokaznega gradiva, za katerega je potrebno mesece ali leta študija, so mnogi NLP raziskovalci sprejeli prisotnost zunajzemeljskih inteligenc kot dano dejstvo. Od tu naprej pa so seveda odprta vrata za eksopolitiko, ki postane utemeljeno področje raziskovanja.

bottom of page